A Catalunya hi ha 150 ràdios il·legals

El Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Ràdio i el sector discogràfic català endeguen un projecte de promoció de noves carreres discogràfiques d’artistes que canten en català

El Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Ràdio i el sector discogràfic català endeguen un projecte de promoció de noves carreres discogràfiques d’artistes que canten en català

Aquest projecte de promoció es desenvoluparà entre l’1 de setembre i el 30 de desembre de 2021

El Departament de Cultura, a través de l’ICEC, l’Associació Catalana de Ràdio (ACR) i el sector discogràfic català endeguen un projecte de promoció i impuls de noves carreres discogràfiques d’artistes que canten en català amb l’objectiu de promocionar-los amb la ràdio com a suport eficaç i per tal que el públic del país descobreixi nous artistes catalans i tingui coneixement de la música produïda a Catalunya.

De forma coordinada amb les associacions de productors, APECAT (Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans) i PAF (Productors Assoc. De Fonogrames) s’està duent a terme una campanya amb un seguit d’accions de promoció de la música produïda a Catalunya, adreçada exclusivament als i les artistes emergents, solistes i grups, que presenten el seu primer o segon àlbum, majoritàriament cantat en català i editat per un segell discogràfic professional català.

D’aquesta manera el nou talent musical del nostre país tindrà al seu abast una plataforma amb la qual podrà fer arribar la seva música a centenars de milers d’oients, afavorint de forma destacada a l’impuls de la seva carrera artística professional.

Les emissores de l’ACR participants han escollit, a partir de propostes transmeses per APECAT i PAF, un seguit d’artistes i treballs discogràfics que han reunit aquests requisits:

  • Poden participar en el projecte artistes que no hagin editat més de dos discos.
  • Els discos seleccionats han de ser cantats majoritàriament en llengua catalana.
  • Els discos i les cançons han de ser editades al mercat dins de l’any 2021.
  • Només poden participar artistes que editin els seus discos amb un segell professional català.

Entre les propostes rebudes, se n’escullen unes que seran comunes per a totes les emissores participants. A més cada emissora participant pot escollir-ne d’altres entre les presentades per donar-hi un suport específic.

Els participants del projecte es comprometen a dur a terme en conjunt diverses accions de comunicació amb cadascun dels artistes escollits entre l’1 de setembre i el 30 de desembre de 2021. Aquestes accions inclouen:

  • Emissió de falques promocionals dels discos o les cançons dels artistes.
  • Emissió de tocades de les cançons en la seva durada íntegra.
  • Organització d’esdeveniments conjuntament amb l’artista, orientades a l’audiència del mitjà (showcase, trobades virtuals, meet&greet, participació de concerts del mitjà, etc.)

Comparteix aquest article

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Entrades relacionades

El mercat de l’àudio ha canviat ràpidament durant l’última dècada. Abans els consumidors tenien opcions limitades, en canvi avui en dia hem vist una expansió …
L’informe d’Ofcom Media Nations és una excel·lent anàlisi del consum i les tendències dels mitjans de comunicació, amb una gran secció sobre àudio i ràdio. …