Dir que el terme “metavers” s’ha incorporat ràpidament al lèxic de la comunitat de màrqueting en temps rècord és una subestimació. De fet, quan Mark Zuckerberg va fer l’anunci el 28 d’octubre de 2021, que Facebook s’estava reanomenant a Meta, i estava comprometent-se plenament amb el metavers com a prioritat empresarial, les cerques a Google del terme “metavers” es van disparar en més d’un 2000%.
Tota aquesta excitació sobre les possibilitats creixents que el metavers té per a les marques es va tornar ràpidament a la realitat quan les discussions van girar entorn a la pregunta, “Però què podem fer ara?”
Les barreres més pràctiques d’entrada en el metavers són els requisits tecnològics per submergir completament el públic en experiències virtuals. Tant la realitat artificial (AR) com la realitat virtual (VR) poden ser costoses i tenir una penetració relativament baixa en el mercat que no sembla estar millorant.
Però, i si l’única cosa que la gent necessitava per a participar amb marques i altres en el metavers eren tecnologies gairebé omnipresents com auriculars o altaveus intel·ligents (Alexa, Google Home, etc.)? L’estudi més recent d’Infinite Dial estima que 94 milions de llars tenen un altaveu intel·ligent a casa i aquest número està creixent any rere any. El futur del metavers només d’àudio és brillant i molt més immediat.
Per això creiem que una de les millors oportunitats per a les marques d’entrar en el metavers pot no ser a través de fitxes no-fungibles (NFT) o la costosa contractació d’equips VR/AR, sinó a través de tot el potencial que té l’àudio en el metavers actualment.
A Ad Results Media, creuen que les següents prediccions es desenvolupen en els pròxims 6-18 mesos.
1. La identitat de l’àudio es converteix en la nova identitat visual. Un dels aspectes crítics de comunicar als consumidors el que representa la seva marca, i de fet tenir-los en compte, sempre ha estat a través del desenvolupament acurat d’una marca visual, incloent-hi colors, fonts, fotografia, etc. Mentre que els visuals seran igual d’importants en el metavers, també hi ha una oportunitat de desenvolupar la identitat d’àudio o marca sònica.
2. Les marques hauran de convertir-se en excel·lents conversadors. A tothom li encanta un bot de xat, oi? Incorrecte. Són gairebé universalment menyspreats pels clients que busquen ajuda real o informació valuosa i personalitzada. Preveiem que els bots de xat seran pràcticament eliminats per les experiències immersives superiors del metavers.
3. Els podcasts tenen una audiència virtual en directe. No és cap secret que molts dels millors podcasts van començar en el soterrani d’algú (i de fet alguns encara hi són). I per raons de seguretat i logística evidents, els presentadors de podcasts no estan convidant a un públic en directe a assistir a l’enregistrament dels seus espectacles en els seus soterranis o fins i tot als seus estudis. Ara imagineu que els fans devots dels podcasts podrien enviar els seus avatars, de manera segura i amb tots els distanciaments socials que desitgen, a gaudir de l’enregistrament en viu de l’espectacle? Preveiem que això ocorrerà.
4. L’àudio espacial s’incorporarà als anuncis d’àudio tradicionals. L’àudio espacial, o àudio 3D, és un dels elements del metavers que el fa sentir realment immersiu. En lloc de sentir-vos com si veiéssiu una pel·lícula com a observadors, l’àudio espacial us farà sentir com si estigueu allà. El disseny de so replica què i com l’orella humana experimenta so en el món real, anant molt més enllà de les limitacions del so envoltant.
Podeu consultar l’article original, i complet (en anglès), a la pàgina web d’AdAge.com