A Catalunya hi ha 139 ràdios il·legals

El TSJC torna a sentenciar contra la gestió indirecta de les ràdios municipals

La ràdio a Catalunya creix en nombre d'oients

El TSJC torna a sentenciar contra la gestió indirecta de les ràdios municipals

L’Ajuntament de Sant Pol ha cedit il·legalment l’explotació de l’emissora municipal

Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya torna a donar la raó a l’Associació Catalana de Ràdio.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, que es posicionava en contra de la sentència que va declarar il·legal l’adjudicació a una empresa privada la gestió de la seva emissora municipal.

La sentència, que encara es podria recòrrer en cassació, afirma que la llei de l’audiovisual imposa que la gestió diària d’una emissora no pot ser externalitzada. En aquest sentit, el Tribunal Superior De Justícia De Catalunya assegura que “no estem davant d’un mode de gestió directa del servei”.

El tribunal també ha fallat imposar a la part demandada el pagament de les costes causades.

De la seva banda, el president de l’Associació Catalana de Ràdio Miquel Miralles, assegura que “és lamentable que l’ACR hagi d’esmerçar temps i recursos en aquesta qüestió que és competència de les institucions que han de vetllar per l’escrupolós compliment de l’articulat de la vigent Llei de l’Audiovisual de Catalunya, i en concret del seu article 23 que prohibeix, expressament, la gestió indirecta de la radiodifusió de caràcter públic. D’altra banda, continuem esperant accions concretes i efectives per acabar amb les emissions i les infraestructures de les 150 emissores clandestines que operen a Catalunya, que interfereixen les emissions del sector públic i privat, devaluen la imatge de conjunt de la radiodifusió del país i criden l’atenció d’organismes i institucions europees que consideren Catalunya com a país pioner i de referència per la seva capacitat de generar una oferta plural i de qualitat.

L’ACR ha guanyat fins ara tots els recursos sentenciats

Aquesta és la cinquena sentència guanyada per l’ACR i que confirma que no es pot cedir l’explotació d’una freqüència municipal. Prèviament a la de Sant Pol, es van dictaminar també en contra de les cessions d’explotació dels ajuntaments de Barcelona (Ràdio Gràcia), de Girona i CastellVell del Camp.

L’ACR ha denunciat els darrers anys les privatitzacions de les emissores municipals de Girona, Sant Pol de Mar, Berga, Santa Cristina d’Aro, Castellvell del Camp (que emetia per a tot el Camp de Tarragona), Santa Coloma de Farners i recentment Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní i Sant Just, entre d’altres.

Fruit d’aquestes accions, alguns ajuntaments han cessat en aquest procediment il·legal de manera voluntària i en d’altres casos han estat els jutjats els que han obligat als ajuntaments a fer-se enrere en les privatitzacions.

 

Comparteix aquest article

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Entrades relacionades

Dir que el terme “metavers” s’ha incorporat ràpidament al lèxic de la comunitat de màrqueting en temps rècord és una subestimació. De fet, quan Mark …