A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

El TSJC anul·la la licitació de Ràdio Gràcia feta per l’Ajuntament de Barcelona

intent de privatizar ràdios municipals

El TSJC anul·la la licitació de Ràdio Gràcia feta per l’Ajuntament de Barcelona 

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a l’Associació Catalana de Ràdio. 

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha comunicat aquesta setmana que anul·la i deixa sense efecte la licitació de Ràdio Gràcia efectuada per l’Ajuntament de Barcelona. 

La sentència, que encara no és ferma, recull l’Acord 35/2008 de 18 de març, del CAC, en el que s’afirma que la gestió diària de l’emissora no pot ser externalitzada. En aquest sentit, el jutjat assegura que “no hi ha dubte, doncs, que l’Ajuntament de Barcelona no ha respectat la previsió legal que exigeix que sigui el propi Ajuntament el que presti directament el servei”. 

El tribunal també ha fallat imposar a la part demandada el pagament de les costes causades. 

De la seva banda, el president de l’Associació Catalana de Ràdio Miquel Miralles, assegura que “aquesta sentència és un pas més endavant, però cal recordar també que Ràdio Gràcia no disposa de títol habilitant. L’única emissora d’àmbit municipal pública a la ciutat de Barcelona és Betevé”. 

L’ACR ha guanyat fins ara tots els recursos sentenciats   

Aquesta és la quarta sentència guanyada per l’ACR i que confirma que no es pot cedir l’explotació d’una freqüència municipal. Prèviament a la de Barcelona es van dictaminar també en contra de les cessions d’explotació dels ajuntaments deGirona, CastellVell del Camp i Sant Pol de Mar.  

L’ACR ha denunciat els darrers anys les privatitzacions de les emissores municipals de Girona, Sant Pol de Mar, Berga, Santa Cristina d’Aro, Castellvell del Camp (que emetia per a tot el Camp de Tarragona), Santa Coloma de Farners i recentment Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní i Sant Just, entre d’altres.  

Fruit d’aquestes accions, alguns ajuntaments han cessat en aquest procediment il·legal de manera voluntària i en d’altres casos han estat els jutjats els que han obligat als ajuntaments a fer-se enrere en les privatitzacions.  

Comparteix aquest article

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Entrades relacionades