A Catalunya hi ha 150 ràdios il·legals

El Govern intensifica la lluita contra les ràdios il•legals

Introduirà un xiulet a les freqüències desocupades per evitar que les utilitzin emissores sense llicència.

ARA Barcelona ACTUALITZADA EL 01/02/2017 14:05

La direcció general de Mitjans de Comunicació posarà en marxa ” mesures de protecció activa de l’espectre radioelèctric” amb l’objectiu de ” tramitar amb més eficàcia els procediments” contra les emissores de ràdio il•legals. En concret, aquest organisme, que depèn del departament de Presidència de la Generalitat, introduirà a les freqüències que no estiguin adjudicades legalment a cap emissora un xiulet –anomenat portadora– ” que tindrà l’efecte d’anul•lar les emissions de ràdio que no tinguin la seva autorització per emetre”.

Aquest mecanisme, previst a la normativa vigent, es fa necessari, segons el Govern, en aquells casos en què les actuacions que es duen a terme regularment contra les ràdios pirates ” no són suficients per aturar l’activitat il•legal”. “Es vol acabar amb algunes situacions en què, després de ser precintada l’emissora, els seus responsables decidien continuar l’emissió de manera il•legal”, precisa la direcció general en un comunicat.

El Govern insisteix, d’altra banda, que “la normalització de l’espectre radioelèctric” és una de les seves “prioritats” durant aquesta legislatura, i subratlla que, al llarg de l’any 2016, es van dur a terme ” unes 300 actuacions contra serveis de comunicació audiovisual que emeten sense llicència, 106 de les quals són actes d’inspecció”. En aquest sentit, el Govern assenyala que treballa “amb plena complicitat” amb l’Ajuntament de Barcelona “pel que fa a l’alta concentració d’antenes il•legals al barri del Carmel“.

Viure sota les antenesL’ Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les emissores privades del país i que la primavera de l’any passat havia denunciat la proliferació de ràdios pirata –en especial, les que emetien des de la zona del Carmel– ha aplaudit en un comunicat l’anunci del Govern i ha remarcat que “la protecció activa de l’espectre és una de les mesures més efectivescontra les ràdios il•legals”. L’ACR “valora molt positivament” el “pas endavant” que ha anunciat el Govern, i alhora l’insta a estendre la mesura –que de moment només s’està aplicant a Barcelona– arreu del territori català.

Comparteix aquest article

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Entrades relacionades

Bauer Media Audio reinventa la ràdio En un moviment pioner l’emissora de ràdio comercial europea, Bauer Media Audio està reinventant la ràdio per a amants …