A Catalunya hi ha 139 ràdios il·legals

El futur de l’àudio a Radiodays Europe

Del 15 al 17 de maig es va celebrar una nova edició anual del Radiodays Europe, una conferència internacional que es defineix com el “punt de trobada” de la ràdio, l’àudio i el podcasts professional. Dos dies de xerrades centrades en el futur del nostre sector, en com aprofitar les noves tecnologies per enfortir l’àudio, i en quines seran les tendències a tenir en compte durant els pròxims mesos.

En una de les conferències, el consultor britànic James Cridland, va presentar algunes de les aportacions tecnològiques que modificaran el paisatge actual de la ràdio, i l’àudio en general. La nova tecnologia, descript, per exemple, permet aconseguir una transcripció d’àudio, i fins i tot et permet modificar paraules i reconeix la teva veu per reemplaçar-les sense que hagis de tornar a gravar res. Spooler, per exemple, permet editar notícies (continguts) en temps real en format podcast i on demand. És a dir, permet als usuaris crear un podcast personalitzat a través de segments de notícies que es poden reemplaçar a mesura que s’actualitzen.

Aquest és només un petit exemple del gran nombre de xerrades que es van dur a terme durant la celebració del Radiodays Europe d’aquest any. A la web de l’esdeveniment podeu trobar el resum de totes les intervencions, així com informació de la pròxima edició que se celebrarà a Praga del 26 al 28 de març de 2023.

 

 

Comparteix aquest article

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Entrades relacionades