A Catalunya hi ha 139 ràdios il·legals

Connexió: ràdio i joves

“El futur de la ràdio i els joves. Com podem atraure la generació Z?”

 Aquest dimarts 13 de juliol s’ha celebrat el primer webinar sobre “El futur de la ràdio i els joves. Com podem atraure la generació Z?” organitzat per l’Associació Catalana de Ràdio. Ha estat la primera vegada que s’ha celebrat una jornada internacional d’aquest caire, en la que s’han tractat elements pel diagnòstic i casos d’èxit. L’objectiu és extreure un ensenyament d’aquelles iniciatives que sí que estan connectant amb els joves, i aprofitar el know how d’altres paísos on s’hagi aconseguit. L’ACR pretén així posar a disposició de les empreses el coneixement tant de l’acadèmia com el de l’experiència d’altres mercats.

Les diferents ponències han generat una gran expectativa, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya i Europa, ja que, segons les dades, aquesta és una situació compartida en l’àmbit internacional. A tot arreu s’ha detectat un augment del consum d’àudio per part dels joves, però que no està beneficiant a la ràdio. Segons Thierry Mars, d’EGTA Connect, “el panorama de l’àudio està evolucionant. Hi han més plataformes, més competència, fragmentació de la oferta…En general es redueix la xifra d’oients de ràdio, i tot i que els joves escolten més àudio, prefereixen abans l’streaming”.

Amb tot, algunes de les intervencions han constat que hi ha països i empreses (públiques i privades) arreu del món que estàn aconseguint atraure els joves al consum de la ràdio amb diferents formats. Una de les conclusiones ha estat que per aconseguir una millor penetració entre els joves cal millorar educació mediàtica, amb formats i propostes de contingut tant del sector públic com del privat.

A banda, els ponents han assegurat que un dels reptes als quals s’enfronta el sector és el de la dificultat objectiva en l’obtenció de dades del consum dels joves, i que aquests es mouen en un entorn de consum totalment digital.

Aquestes i altres conclusions i propostes d’acció s’enviaran a tots els agents del sector públic i privat per tornar a convocar una jornada al mes d’octubre i posar en marxa un pla d’acció.

 

Totes les intervencions es poden veure al canal de Youtube de l’ACR.

Comparteix aquest article

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Entrades relacionades