A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

Search
Close this search box.

L’ACR atorga el primer premi universitari al millor TFG basat en l’àudio

àudio

El treball “Runes”, de l’alumne de la Universitat de Vic (UVic) Guillem Perramon, ha estat guardonat amb el 1r premi universitari al millor Treball Final de Grau (TFG) en format d’àudio que atorga l’Associació Catalana de Ràdio. El guardó, dotat amb 3.000 €, té com a objectiu fomentar la creació de continguts d’àudio especialment adreçats a les generacions més joves, i ajudar a professionalitzar l’alumnat universitari. En aquest sentit, s’ha acordat amb els participants trametre a les empreses associades els treballs presentats per ajudar a la professionalització.

En aquest cas, el jurat justifica la seva decisió de premiar el treball de Guillem Perramon per “la seva capacitat de connexió amb la generació jove, per la seva correcta locució, per l’ús de recursos variats per crear espais sonors i per tenir un gran potencial d’arrelament al territori i a la mateixa història”. A més, afegeixen, “el treball premiat contribueix a l’alfabetització mediàtica i pot tenir una finalitat docent, donat que podria ser d’ús en escoles i instituts per aprendre història a través del so”.

Perramon, que es defineix com un apassionat de la ràdio i s’hi veu treballant-hi en un futur, ha assegurat que “el pòdcast és un format magnífic per les històries narratives, ja que permet a l’oient poder fer pausa, tirar enrere i reenganxar-se a la història quan ho desitgi”. El guanyador d’aquest primer premi atorgat per l’ACR afegeix que “a “Runes” expliquem la història i descrivim edificis ja enderrocats. Per tant, la quantitat de material audiovisual que tenim d’aquests edificis és limitat. L’àudio ens permet viatjar en el temps, observar l’antiga edificació, els seus moments més importants, fins i tot entrar dins l’edifici. En aquest sentit, no tenim cap límit, l’escenari està al servei de la història”.

D’altra banda, Perramon, que ha comptat amb el suport del seu tutor Toni Sellas Güell, ha afirmat que aquest premi “és un reconeixement fantàstic que, monetàriament, m’obre les portes a la possibilitat de poder produir més episodis i de millorar la qualitat en tots els aspectes”. A més, afegeix, “la difusió del contingut per diferents emissores també és una oportunitat per donar a conèixer una mica el meu treball, cosa que m’il·lusiona i em dóna ànims per seguir en aquesta línia”.

 

Podeu sentir el treball “Runes” de Guillem Perramon clicant aquest link.