A Catalunya hi ha 140 ràdios il·legals

Search
Close this search box.

El panorama de l’àudio al 2021

El mercat de l’àudio ha canviat ràpidament durant l’última dècada. Abans els consumidors tenien opcions limitades, en canvi avui en dia hem vist una expansió massiva de l’oferta. Fa uns anys la ràdio de transmissió tradicional va dominar el mercat, mentre que en l’actualitat son la ràdio digital i online, la música en streaming i el podcasting els que omplen el sector.

Tot i això, tot i aquesta expansió de les ofertes, hi ha hagut poca investigació que realment aprofundeixi en el panorama més ampli de l’àudio. Per això, la BPR ha llançat All Audio Study per ajudar tant als nostres clients com a la indústria en general a obtenir una perspectiva sobre el mercat actual i el que està impulsant els canvis.

Aquest estudi global, amb 4.000 enquestats en vuit mercats internacionals, és una de les investigacions més extenses realitzades fins ara sobre les formes canviants de interactuació dels consumidors amb l’àudio. L’estudi aprofundeix no només en les conductes d’escolta de l’audiència, sinó en el que està impulsant les interaccions i les superposicions entre tots aquests suports.

Es van realitzar 4000 enquestes del 9 al 18 de setembre de 2021. L’estudi es va dur a terme amb 18-54 homes i dones, ponderats demogràficament per a cada mercat, que havien escoltat algun tipus d’àudio la setmana passada.

En línies generals, l’àudio és increïblement robust, amb un públic fort i altament compromès per a la ràdio, el streaming i el podcast. Els tres mitjans d’àudio coexisteixen, amb un públic significatiu compartit entre tots tres.

Tot i el creixement dels serveis de streaming, la ràdio continua sent l’elecció més escoltada.

Tot i que l’ús de la ràdio passa de la transmissió tradicional AM i FM a noves opcions de distribució, incloses en línia i DAB +, la ràdio continua sent la font d’àudio preferida a la majoria dels països enquestats. Hi ha algunes diferències sorprenents en aquest patró, però un tema comú que sorgeix és que les relacions fortes i tradicionals entre els oients i els serveis de ràdio ofereixen un clar avantatge per a la ràdio.

Llegiu-ne més a: https://radioinfo.com.au/news/audio-in-2021-the-real-big-picture/?utm_medium=social&utm_source=twitter © RadioInfo Australia

Comparteix aquest article

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Entrades relacionades